Receptbeskrivning
Birgittas chokladfondant
Ingredienser
för
150 g mörk choklad 60-65%
150 g smör, rumsvarmt
70 g strösocker/muscovado socker
120 g ägg
60 g äggula
30 g maizena
150 g smör, rumsvarmt
70 g strösocker/muscovado socker
120 g ägg
60 g äggula
30 g maizena
Beskrivning
1. Värm ugnen till 190 grader.
2. Smält chokladen till 40 grader.
3. Smält smöret till 40 grader.
4. Vispa muscovado och ägg/äggulor luftigt.
5. Blanda choklad och smör.
6. Vänd ner en tredjedel av choklad- och smörblandningen i äggvispet, blanda ordentligt.
7. Vänd ner resterande choklad/smör i äggvispet och blanda ordentligt.
8. Sikta ner maizena.
2. Smält chokladen till 40 grader.
3. Smält smöret till 40 grader.
4. Vispa muscovado och ägg/äggulor luftigt.
5. Blanda choklad och smör.
6. Vänd ner en tredjedel av choklad- och smörblandningen i äggvispet, blanda ordentligt.
7. Vänd ner resterande choklad/smör i äggvispet och blanda ordentligt.
8. Sikta ner maizena.
Visningar: 1705
Inlagt 2012-11-08 21:33:36

