Receptbeskrivning
Else-maries italienska potatisgratäng
Ingredienser
för
2.5 kg potatis, mjölig
300 g soltorkade tomater i olja
300 g grekisk fetaost
2 färsk babyspenat, en påse á 80g
2 tsk salt
4 krm muskotnöt, riven
8 dl matlagningsgrädde
6 dl västerbottensost, riven
300 g soltorkade tomater i olja
300 g grekisk fetaost
2 färsk babyspenat, en påse á 80g
2 tsk salt
4 krm muskotnöt, riven
8 dl matlagningsgrädde
6 dl västerbottensost, riven
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen, skär den i 1/2 cm skivor. Skär tomaterna i småbitar.
2. Varva potatis, tomater, smulad fetaost och bladspenat i två smorda, ugnssäkra formar. Strö salt och muskot mellan varven. Häll på grädden.
3. Strö över ost om gratängen ska ätas nygräddad, spara annars osten till uppvärmningen. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Gräddas färdig även om den ska värmas.
4. Värmning: Strö över osten. Gratinera i 200° 20 min tills gratängen är genomvarm och fått färg
2. Varva potatis, tomater, smulad fetaost och bladspenat i två smorda, ugnssäkra formar. Strö salt och muskot mellan varven. Häll på grädden.
3. Strö över ost om gratängen ska ätas nygräddad, spara annars osten till uppvärmningen. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Gräddas färdig även om den ska värmas.
4. Värmning: Strö över osten. Gratinera i 200° 20 min tills gratängen är genomvarm och fått färg
Visningar: 630
Inlagt 2012-11-10 17:11:07

