Receptbeskrivning
Köttfärspaj
Ingredienser
för
400 g nötfärs
1 st gul lök(ar)
200 g champinjoner
2.5 msk tomatpuré
0.75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 majskorn
0.5 tsk timjan
0.5 msk vetemjöl
1.5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st ägg
1 dl riven ost
150 g matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 st gul lök(ar)
200 g champinjoner
2.5 msk tomatpuré
0.75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 majskorn
0.5 tsk timjan
0.5 msk vetemjöl
1.5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st ägg
1 dl riven ost
150 g matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Beskrivning
1. Mät upp 3 dl av vetemjölet i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
4. Sätt på ugnen 225 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med en sallad.
Receptet ingår i festmenyn:Oväntat besök
Förrätt:
Fransk löksoppa
Huvudrätt:
Köttfärspaj
Efterrätt:
Chokladkolapaj med vaniljglass och jordgubbar
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
4. Sätt på ugnen 225 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med en sallad.
Receptet ingår i festmenyn:Oväntat besök
Förrätt:
Fransk löksoppa
Huvudrätt:
Köttfärspaj
Efterrätt:
Chokladkolapaj med vaniljglass och jordgubbar
Visningar: 444
Inlagt 2012-11-11 10:01:09

