Receptbeskrivning
Ingredienser för
10 g rökt skinka korv eller kassler
3 st potatis(ar) kokt
2 st gul lök(ar)
1.5 msk milda flytande margarin
4 st ägg
2 krm salt
vitpeppar, malen
4 msk vatten
gräslök


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär skinka och potatis i små tärningar.
2. Skala och hacka löken.
3. Häll margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margarinetslutat bubbla - lägg i löken och mjukfräs den några minuter. Lägg sedan i skink- och potatistärningarna och låt det fräsa några minuter.
4. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt, vitpeppar och vatten. Blanda det med en stor gaffel så att äggvita och äggula blir lätt blandat.
5. Häll omelettsmeten över det stekta. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Sänk värmen. Det är viktigt att värmen hålls på en låg nivå annars blir botten för mörk innan omeletten är färdig.
6. Grädda omeletten i ca 8 minuter. Strö över finskuren gräslök och servera direkt ur stekpannan med ett mustigt bröd och en fräsch sallad.

Visningar: 156
Inlagt 2012-11-11 21:59:48