Receptbeskrivning
Ricottabiffar med Âmorotspuré
Ingredienser
för
600 g morötter
400 g palsternacka
2 msk smör
30 g parmesanost
1 dl finhackad gräslök, (ca 2/3 kruka)
500 g ricotta
1 st ägg, vita + gula
olivolja
salt + nymald svartpeppar
400 g palsternacka
2 msk smör
30 g parmesanost
1 dl finhackad gräslök, (ca 2/3 kruka)
500 g ricotta
1 st ägg, vita + gula
olivolja
salt + nymald svartpeppar
Beskrivning
1. Skala morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
2. Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Finriv parmesanosten. Finhacka gräslöken. Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2 1/2 msk mjöl och äggulan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd in det i ostsmeten.
5. Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna.
6. Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida.
7. Servera biffarna med puré och sallad.
2. Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Finriv parmesanosten. Finhacka gräslöken. Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2 1/2 msk mjöl och äggulan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd in det i ostsmeten.
5. Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna.
6. Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida.
7. Servera biffarna med puré och sallad.
Visningar: 922
Inlagt 2012-11-12 11:58:35

