Receptbeskrivning

Spenat- och kokossoppa med jordnötspesto

Ingredienser för
1 st gul lök
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
2 fryst stuvad spenat, (á 375 g)
1 kruka koriander
1 dl jordnötter, osaltade
2 st pitabröd
olivolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk olja i en gryta 3 min. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kokos­mjölken och låt sjuda.
2. Tillsätt spenaten och låt den tina i grytan. Späd soppan med hett vatten till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
3. Grovhacka koriander och jordnötter. Blanda hacket med 1 msk olja. Strössla blandningen över soppan. Servera med rostat pitabröd. 

Visningar: 254
Inlagt 2012-11-12 12:58:17