Receptbeskrivning
Rödbetsrösti med getost
Ingredienser
för
600 g fast potatis
400 g färska rödbetor
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
200 g getost, helst svensk
2 msk rapsolja
1 msk smör
4 msk salta rostade hasselnötter
blandsallad (tex friséesallad, ekbladssallad
400 g färska rödbetor
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
200 g getost, helst svensk
2 msk rapsolja
1 msk smör
4 msk salta rostade hasselnötter
blandsallad (tex friséesallad, ekbladssallad
Beskrivning
1. Skala potatis och rödbetor.
2. Riv dem grovt.
3. Banda ihop med salt och peppar i en skål. Använd gärna handskar eller smörj in händerna i olja för att undvika den röda färgen.
4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna (ca 28 cm i diameter), gärna av teflon.
5. Stek röstin på medelvärme i 8-10 minuter.
6. Vänd den med hjälp av ett lock och stek ytterligare ca 5 minuter.
7. Toppa med tärnad eller smulad getost och servera med hasselnötter och sallad.
Smaklig måltid!
2. Riv dem grovt.
3. Banda ihop med salt och peppar i en skål. Använd gärna handskar eller smörj in händerna i olja för att undvika den röda färgen.
4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna (ca 28 cm i diameter), gärna av teflon.
5. Stek röstin på medelvärme i 8-10 minuter.
6. Vänd den med hjälp av ett lock och stek ytterligare ca 5 minuter.
7. Toppa med tärnad eller smulad getost och servera med hasselnötter och sallad.
Smaklig måltid!
Visningar: 470
Inlagt 2012-11-12 11:54:06

