Receptbeskrivning
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Peter Larsson via Ica.se
Ingredienser
för
pepparrotscrème
600 g koljafilé (fryst eller färsk) 6 potatisar
2.5 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
6 dl fiskbuljong (vatten, fiskbuljongtärning elle
1 tsk salt
1 krm peppar
Beskrivning
Tina koljafiléerna enligt påsens anvisning.
Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka i ca 1/2 cm skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
Koka upp fiskbuljongen i en låg vid gryta. Lägg i rotfrukterna och låt dem sjuda under lock ca 10 minuter eller tills de nästan är färdiga. Lägg i purjolöken och koljafiléerna. Krydda med salt och peppar och sjud under lock 5-8 minuter eller tills koljans innertemperatur är 56°C.
Rör ihop crème fraiche med pepparrot och gräslök. Servera fiskgrytan med pepparrotscrèmen.
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri lätt crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraich mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 887
Inlagt 2012-11-15 12:04:12