Receptbeskrivning

Powerkyckling med apelsin och granatäpple

Ingredienser för
8 st kycklingklubbor, alt 12 kycklinglår
1 st ekologisk apelsin
0.5 kruka rosmarin
1 dl kalamataoliver
olivolja
2 dl flingsalt
1 st ekologisk apelsin (bra när man använder ska
0.5 kruka rosmarin
2 msk rosépeppar
1 st ekologisk apelsin
1 st granatäpple
1 st stor riven vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
olivolja
salt och nymalen svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Börja med apelsinsaltet och dressingen. Apelsinsalt: Tvätta apelsinen och riv skalet fint.
3. Hacka rosmarinen och smula rosépepparn lite lätt. Blanda allt med saltet. Låt det salt du inte använder direkt torka ett dygn på en bricka. Rör då och då och förvara sedan i en fin glasburk.
4. Powerdressing: Rulla apelsinen och granatäpplet mot ett hårt underlag så saft och kärnor släpper lättare.
5. Skär apelsinen och granatäpplet mitt itu och pressa ur saften med en citruspress.
6. Pilla ur granatkärnorna med en gaffel och spar dem. Blanda de två juicerna och tillsätt vitlök och honung. Häll i lika mycket olivolja som juice. Smaka av med salt och peppar.
7. Powerkyckling: Gnid in kycklingen med ca 2 matskedar av apelsinsaltet och se till att det kommer lite under skinnet också. Lägg kycklingdelarna på en plåt eller i en stor form.
8. Tvätta och skär apelsinen i klyftor och placera mellan kycklingdelarna tillsammans med lite rosmarinkvistar och oliver.
9. Peppra och droppa över lite olivolja. Stek i ugnen ca 20 minuter tills klar vätska sipprar ut när du skär i tjockaste delen.
10. Häll över lite av dressingen och strö på granatäppelskärnor, låt det gå klart i ugnen en minut till så allt blir varmt. Servera kycklingen med dess goda sky direkt från formen.

Visningar: 365
Inlagt 2012-02-11 17:50:46