Receptbeskrivning
Thailändsk fläskfiléwok med röd curry
Ingredienser
för
400 fläskfilé(er) strimlad
1 st morot/morötter strimlad
1 röd paprika strimlad
1 st gul paprika strimlad
1 st röd lök(ar) i klyftor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk ingefära färsk finriven
1 tsk currypasta röd alt 1.5 torkad röd curry
1 msk koriander finhackad
1 msk rapsolja
1 msk limejuice färskpressad
1 msk fisksås asiatisk
1 msk soya japansk
1 msk brun farin
1 st morot/morötter strimlad
1 röd paprika strimlad
1 st gul paprika strimlad
1 st röd lök(ar) i klyftor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk ingefära färsk finriven
1 tsk currypasta röd alt 1.5 torkad röd curry
1 msk koriander finhackad
1 msk rapsolja
1 msk limejuice färskpressad
1 msk fisksås asiatisk
1 msk soya japansk
1 msk brun farin
Beskrivning
1. Blanda limejuice fisksås, soja och farin i en skål, lägg strimlad fläskfilé i marinaden och ställ den åt sidan. Strimla grönsakerna, skär rödlöken i klyftor, pressa vitlöken, riv ingefäran, finhacka koriandern.2. Hetta upp oljan i en panna tillsätt vitlök, ingefära och rödcurry och fräs ca 30 sek. Woka grönsakerna i den heta pannan, lägg dem åt sidan och håll dem varma.3. Woka fläskfilén till den är klar och blanda samman allt, toppa med färsk koriander.Servera med jasminris eller basmatiris
Visningar: 451
Inlagt 2012-11-15 20:13:59

