Receptbeskrivning
Sesamlax på spett
Ingredienser
för
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
1 msk sesamfrön
16 st grillpinnar
2 dl créme fraiche
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk sambal oelek
400 g potatis
400 g rotfrukter
1 msk ingefära färsk
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
1 msk sesamfrön
16 st grillpinnar
2 dl créme fraiche
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk sambal oelek
400 g potatis
400 g rotfrukter
1 msk ingefära färsk
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
Beskrivning
Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen pÃ¥ 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.Blanda allt pÃ¥ ett bakplÃ¥tspapper pÃ¥ en plÃ¥t. Fräs ingefära och chilipeppari smöri en kastrull. Rör i salt och häll det över potatisen och rotfrukterna och blanda om. Steki mitten av ugnen ca 30 min. Sätt ugnen pÃ¥ grill.Skär laxen i 8 avlÃ¥nga bitar. Trä upp dem pÃ¥ spett och lägg dem pÃ¥ bakplÃ¥tspapper pÃ¥ en plÃ¥t. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min.Blanda ihop ingredienserna till sÃ¥sen. Sen/era spetten med rotfrukterna och sÃ¥sen.Tips! Spetten kan förberedas fram till grillnÃngen. Stick tvÃ¥ spett genom laxbitarna sÃ¥ snurrar de inte runt pÃ¥ pinnen. Rosta sesamfröna i en stekpanna innan du strör dem över laxen. Gör gärna klar sÃ¥sen i god tid, den blir bara godare om den fÃ¥r stÃ¥ i kylen nÃ¥gra timmar.
Visningar: 660
Inlagt 2012-11-16 16:12:08