Receptbeskrivning

Spätta med kräft- och äggsås

Ingredienser för
ingredienser
400 g rödspättafilé
4 prt ris eller annat gryn
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lättcrème fraiche
0.5 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
2 morötter
2 msk smör eller margarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina spättan.
Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen. Koka äggen 8 minuter.
Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet.
Låt kräftorna rinna av.
Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
Skala och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida.
Servera fisken med såsen, ris och rårivna morötter.

För alla
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsmjöl.Gör laktosfri: Använd smör och crème fraiche utan laktos.Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut crème fraichen mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.Gör äggfri: Uteslut äggen.

Visningar: 552
Inlagt 2012-11-17 13:14:24