Receptbeskrivning
Koreansk kyckling med mandusås
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
mandusås
4 stora urbenade kycklinglår asiatiska grönsaker
1.5 dl japansk soja 1 dl ljus sirap
2 msk ättiksprit
0.5 tsk torkad chili
1 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till såsen.
Grilla kycklingen i ca 15 minuter, vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen.
Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt, förväll dem i lättsaltat vatten. Spola av böngroddarna.
Blanda grönsakerna med resten av mandusåsen och låt marinera en stund.
Servera nykokt jasminris till spetten och grönsakerna.
Grilla kycklingen i ca 15 minuter, vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen.
Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt, förväll dem i lättsaltat vatten. Spola av böngroddarna.
Blanda grönsakerna med resten av mandusåsen och låt marinera en stund.
Servera nykokt jasminris till spetten och grönsakerna.
Visningar: 538
Inlagt 2012-11-17 13:12:39