Receptbeskrivning

Koreansk kyckling med mandusås

Ingredienser för
mandusås
4 stora urbenade kycklinglår
asiatiska grönsaker
1.5 dl japansk soja
1 dl ljus sirap
2 msk ättiksprit
0.5 tsk torkad chili
1 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till såsen. 
Grilla kycklingen i ca 15 minuter, vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen. 
Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt, förväll dem i lättsaltat vatten. Spola av böngroddarna. 
Blanda grönsakerna med resten av mandusåsen och låt marinera en stund. 
Servera nykokt jasminris till spetten och grönsakerna.

Visningar: 305
Inlagt 2012-11-17 14:12:39