Receptbeskrivning

Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Ingredienser för
ingredienser
2.5 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 tsk strösocker
2 ägg
salt och peppar
600 g fast potatis
340 g majskorn
2 msk smör eller margarin
1 gurka
2 dl matyoghurt
150 g fläskpastrami


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 100°C.

Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.

Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten. Stek plättar, ca 10 cm i diameter, i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.

Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.

Servera plättarna med gurkyoghurten och fläskpastramin.

Visningar: 703
Inlagt 2012-11-17 13:13:01