Receptbeskrivning
Potatis- och majsplättar med fläskpastrami
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
2.5 dl vetemjöl 5 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 tsk strösocker
2 ägg
salt och peppar
600 g fast potatis
340 g majskorn
2 msk smör eller margarin
1 gurka
2 dl matyoghurt
150 g fläskpastrami
Beskrivning
Sätt ugnen på 100°C.
Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten. Stek plättar, ca 10 cm i diameter, i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
Servera plättarna med gurkyoghurten och fläskpastramin.
Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten. Stek plättar, ca 10 cm i diameter, i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
Servera plättarna med gurkyoghurten och fläskpastramin.
Visningar: 767
Inlagt 2012-11-17 13:13:01

