Receptbeskrivning

Ugnstorsk med mos

Ingredienser för
ingredienser
520 g torskfilé
900 g mjölig potatis
salt och peppar
1 msk olja
1 msk ströbröd
bakplåtspapper
2 morötter
1 citron
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Tina torsken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla den med oljan och strö över ströbrödet. Lägg den på en plåt eller i en ungssäkerform med bakplåtspapper.
Skala morötterna, riv dem eller skär dem i stavar.
Skär citronen i klyftor.
Stek torsken mitt i ugnen ca 10 minuter.
Värm mjölken och pressa potatisen. Blanda potatis och mjölk tillmos. Smaka av med salt och peppar.
Servera torskfiléerna med potatismos, morötter och citronklyftor.

Visningar: 538
Inlagt 2012-11-17 13:13:15