Receptbeskrivning
Ugnstorsk med mos
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
520 g torskfilé 900 g mjölig potatis
salt och peppar
1 msk olja
1 msk ströbröd
bakplåtspapper
2 morötter
1 citron
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Beskrivning
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Tina torsken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla den med oljan och strö över ströbrödet. Lägg den på en plåt eller i en ungssäkerform med bakplåtspapper.
Skala morötterna, riv dem eller skär dem i stavar.
Skär citronen i klyftor.
Stek torsken mitt i ugnen ca 10 minuter.
Värm mjölken och pressa potatisen. Blanda potatis och mjölk tillmos. Smaka av med salt och peppar.
Servera torskfiléerna med potatismos, morötter och citronklyftor.
Tina torsken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla den med oljan och strö över ströbrödet. Lägg den på en plåt eller i en ungssäkerform med bakplåtspapper.
Skala morötterna, riv dem eller skär dem i stavar.
Skär citronen i klyftor.
Stek torsken mitt i ugnen ca 10 minuter.
Värm mjölken och pressa potatisen. Blanda potatis och mjölk tillmos. Smaka av med salt och peppar.
Servera torskfiléerna med potatismos, morötter och citronklyftor.
Visningar: 595
Inlagt 2012-11-17 13:13:15

