Receptbeskrivning

Kycklinggulasch

Ingredienser för
ingredienser
300 g baguette
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g fast potatis
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
7.5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning elle
ca 600 g strimlad kycklingfilé
salt och peppar
2 msk hackad persilja
2 dl gräddfil


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök, vitlök och potatis. Hacka löken grovt och skiva vitlöken. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.
Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd. Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 338
Inlagt 2012-11-17 14:11:50