Receptbeskrivning
Stekt torsk med kräfttzatziki
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
400 g torskfilé 900 g fast potatis
0.5 gurka
170 g kräftstjärtar i lake
1 vitlöksklyfta
1.5 gräddfil
3 msk hackad dill
salt och peppar
0.5 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 citron
Beskrivning
Tina fisken.
Skala och koka potatisen.
Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa vitlöksklyftan. Blanda gurkan med kräftor, gräddfil, vitlök och dill till en kräfttzatziki. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i portionsbitar. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i mjölet. Stek i matfettet 3–4 min på varje sida.
Skär citronen i klyftor.
Servera fisken med potatis, kräfttzatziki, citron och gärna en sallad.
För alla
Rätten är fri från ägg.Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl.Gör laktosfri: Använd gräddfil och matfett utan laktos.Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Skala och koka potatisen.
Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa vitlöksklyftan. Blanda gurkan med kräftor, gräddfil, vitlök och dill till en kräfttzatziki. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i portionsbitar. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i mjölet. Stek i matfettet 3–4 min på varje sida.
Skär citronen i klyftor.
Servera fisken med potatis, kräfttzatziki, citron och gärna en sallad.
För alla
Rätten är fri från ägg.Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl.Gör laktosfri: Använd gräddfil och matfett utan laktos.Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 620
Inlagt 2012-11-17 13:11:17

