Receptbeskrivning

Torsk med krämig paprika

Ingredienser för
ingredienser
4 prt torskfilé (à 125 g)
4 prt ris eller annat gryn
2 röda paprikor
1 msk olja
2 dl crème fraiche
1.5 msk tomatpuré
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina torsken om den är fryst.
Sätt ugnen på 175°C.
Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisningar.
Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg dem i en ugnssäker form, ringla över oljan och lägg på torsken.
Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
Blanda crème fraiche med tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
Ta ut fisken och bred på blandningen. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
Servera med ris eller annat gryn.

För alla
Rätten är fri från ägg.Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Visningar: 375
Inlagt 2012-11-17 14:10:46