Receptbeskrivning
Potatispannkaka med rökt skinka
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1.5 dl vetemjöl
750 g potatis
360 g strimlad, rökt skinka
till servering
lingonsylt Beskrivning
Sätt ugnen på 250°C.
Smörj en liten långpanna (ca 20x30 cm, för 4 port) med matfett.
Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och saltet. Tillsätt vetemjölet och vispa smeten slät. Vispa ner resten av mjölken.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten och häll den i pannan. Strö över skinkan.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
Servera med lingonsylt.
För alla
Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Smörj en liten långpanna (ca 20x30 cm, för 4 port) med matfett.
Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och saltet. Tillsätt vetemjölet och vispa smeten slät. Vispa ner resten av mjölken.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten och häll den i pannan. Strö över skinkan.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
Servera med lingonsylt.
För alla
Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Visningar: 867
Inlagt 2012-11-17 13:01:36

