Receptbeskrivning

Ajvarkyckling med yoghurt

Ingredienser för
ingredienser
4 prt ris eller annat gryn
900 g kycklinglår
salt och peppar
2 dl ajvar relish
1.5 dl vatten
2 gula lökar
1 påse minimorötter (à 150 g)
2 dl matyoghurt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och hälften av ajvar relishen. 
Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och morötter runt kycklingen och klicka på resten av ajvar relish, häll på vatten och blanda om.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 82˚C.
Servera kycklingen med den ugnsrostade löken, morötterna, en klick matyoghurt och kokt ris eller annat gryn.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 327
Inlagt 2012-11-17 14:00:56