Receptbeskrivning
Ajvarkyckling med yoghurt
Anna Edling via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
4 prt ris eller annat gryn 900 g kycklinglår
salt och peppar
2 dl ajvar relish
1.5 dl vatten
2 gula lökar
1 påse minimorötter (à 150 g)
2 dl matyoghurt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och hälften av ajvar relishen.
Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och morötter runt kycklingen och klicka på resten av ajvar relish, häll på vatten och blanda om.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 82ËšC.
Servera kycklingen med den ugnsrostade löken, morötterna, en klick matyoghurt och kokt ris eller annat gryn.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och hälften av ajvar relishen.
Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och morötter runt kycklingen och klicka på resten av ajvar relish, häll på vatten och blanda om.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 82ËšC.
Servera kycklingen med den ugnsrostade löken, morötterna, en klick matyoghurt och kokt ris eller annat gryn.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 603
Inlagt 2012-11-17 13:00:56

