Receptbeskrivning

Kycklinggryta med kabanoss och syltlök

Ingredienser för
ingredienser
4 prt fullkornsris
500 g kycklinglårfilé
240 g kabanoss skuren i skivor
1 msk olja
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk mejram
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 paprika
1 dl syltlök
ev maizenaredning för ljusa såser
3 msk bladpersilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklinglårfiléerna i halvor. Bryn dem i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kabanossen och stek ytterligare några minuter.
Rör ner grädden och vatten och koka ca 5 minuter. Kärna ur och skär paprikan i bitar.  Lägg i paprikan och syltlök mot slutet av koktiden. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrört i vatten.
Servera grytan med fullkornsris.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kabanossen. I övrigt är rätten äggfri.Gör glutenfri: byt ut maizenaredning mot majsmjöl.Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt ut maizenaredning mot majsmjöl.Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Byt ut maizenaredning mot majsmjöl.

Visningar: 970
Inlagt 2012-11-17 13:09:41