Receptbeskrivning

Chicken nuggets med bulgur

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
6 dl bulgur kokt
1 dl sultanrussin gula
salt och vitpeppar
1 st ägg
1 dl sesamfrö
rapsolja
2.5 st morot ca
1 st gurka
sweet chilisås


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet (10–15 minuter). Blanda ner sultanrussin och smaka av med salt och vitpeppar.

2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter per sida.

3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.

4. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksstrimlor och sweet chilisås


Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson. Foto Malte Danielsson

Visningar: 306
Inlagt 2012-11-17 14:19:15