Receptbeskrivning

Grönkålspaj med valnötter

Ingredienser för
pajskal
75 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 dl kesella/kvarg
Fyllning
250 g grönkål
3 st rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl cheddarost (riven)
1 dl valnötter (grovhackade)
Äggstanning
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pajskal:
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning:
Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.

Äggstanning:
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.

Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

För alla
Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk, t ex Semper eller Finax.

Visningar: 796
Inlagt 2012-11-17 15:59:13