Receptbeskrivning

Jordärtskockssoppa med skaldjur

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
600 g jordärtskocka
1 schalottenlök
1 äpple
2 msk Arla® svenskt smör
6 dl hönsbuljong
2 dl Arla® vispgrädde
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
1 msk tryffelolja

Skaldjur
2 havskräftor
8 räkor
2 pilgrimsmusslor
Ar|a® svenskt smör
1 äpple
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
dill till garnering

salt och peppar

Skala jordärtskockor lök och äpple. Finhacka löken. Skär skockor och äpple i bitar. Fräs lök och äpple i smör. Tillsätt skockor och buljong och låt koka tills skockarna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt grädde och vin och koka upp. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Mixa soppan skummig innan servering.

Skala kräftor och räkor. Dela kräftorna i mindre bitar.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i smör 1 min på varje sida. Dela dem och lägg i en skål tillsammans med kräftor och räkor. Skala och skär äpplet små tärningar. Blanda äpple, citronskal och olivolja med skaldjuren och fördela i djupa tallrikar. Häll soppan i tallrikarna och garnera med dill.

Visningar: 712
Inlagt 2012-11-18 16:33:57