Receptbeskrivning

Grönkålssoppa

Ingredienser för
500 g färsk grönkål eller 400g hackad fryst
1 st gul lök
2 msk smör eller olivolja
2 msk vetemjöl
1 l hönsbuljong
1 tsk salt
2 dl grädde


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Använder du färsk grönkål sköljer du bladen och rensar dem samtidigt. Dra av eller klipp av kålbladen från stjälkarna.Skär grönkålsbladen i strimlor och lägg i en bunke. Använder du fryst grönkål är det bara att öppna påsen.

Skala och hacka löken. Fräs löken i en stor kastrull i smör eller olivolja. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. Strö över vetemjöl och rör ut det. Häll på vatten oc h tillsätt buljongtärningar. Rör om. Koka grönkålen i minst 20 minuter gärna under lock på medelvärme.

Koka ägg hårdkokta om du vill ha det till soppan.
Tillsätt grädden på slutet och koka upp. Smaka av grönkålssoppan med salt och peppar.

Vill du ha en slät grönkålssoppa kan du mixa den i matberedare eller med stavmixer. Servera grönkålssoppan med ägghalvor, gott bröd kanske med färskost som pålägg.

Visningar: 305
Inlagt 2012-11-18 20:15:39