Receptbeskrivning
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk
Ingredienser
för
400 g torsk
300 g laxfilé
150 g räkor skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2.5 dl matlagningsvin, vitt
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 frp saffran
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
300 g laxfilé
150 g räkor skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2.5 dl matlagningsvin, vitt
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 frp saffran
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
Beskrivning
Skär fisken i 3 cm kuber.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.
Visningar: 531
Inlagt 2012-12-10 11:22:21