Receptbeskrivning

Rödvinssås

Ingredienser för
1 msk smör
1 st schalottenlök
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizenastärkelse
2 msk smör


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår.
2. Sila såsen genom en finmaskig sil.
3. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.

Visningar: 240
Inlagt 2012-11-18 20:21:12