Receptbeskrivning

Gunillas grönsaksgratäng

Ingredienser för
1 st aubergine
1 st zucchini
1 st gul lök
1 st röd paprika
salt och malen svartpeppar
rapsolja att steka i
1 burk krossade tomater
1 st gul lök
rapsolja till stekning
2 dl kött- eller grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
0.5 tsk örtkrydda
1 krm svartpeppar malen
salt och malen vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
1.5 dl riven smakrik ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1TOMATSÅS: Hacka den gula löken och fräs i oljan. Lägg över i en kastrull och häll på tomatkrosset. Tillsätt buljongen och krydda med tomatpuré, paprikapulver, örtkrydda och svartpeppar. Låt koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter. Krydda med salt och peppar och pressa ner vitlöken.2 Värm ugnen till 200°. Tärna auberginen och fräs den. Sänk värmen och låt den steka färdigt. Skala och hacka löken grovt. Fräs den i en annan panna, sänk värmen och låt löken bli mjuk och genomskinlig.3 Tärna zucchinin och paprikan. Lägg över löken i samma panna som auberginen och fräs zucchinin. Blanda ner den frästa zucchinin och fräs paprikan hastigt. Blanda ner paprikan. Krydda med salt och malen svartpeppar. Lägg över i en smord, ugnssäker form och täck med tomatsåsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter.

Visningar: 492
Inlagt 2012-01-02 14:29:35