Receptbeskrivning
INGREDIENSER - bröd
Ingredienser
för
Beskrivning
INGREDIENSER - bröd
portioner/st.
Steg 1, fördeg
50 gram /25 gram jäst
1 liter/0,5 liter kallt vatten
13 dl 780g/390g vetemjöl special
3 dl 195gr/97,5g durumvete
Steg 2, huvuddeg
2 msk/ 1 msk olivolja
12 dl 720g/360g vetemjöl special
4 tsk/2tsk havssalt el vanligt salt
Ugn 175 grader i ca 30-40 minuter
GÖR SÅ HÄR
1. Steg 1, fördeg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt vetemjöl special och durumvete. Täck över bunken väl, gärna med både plastfilm och bakduk. Låt stå på dragfri plats 1-2 timmar eller till nästa dag.
2. Steg 2, huvuddeg: Rör i olivolja i fördegen. Tillsätt vetemjöl special lite i taget under omrörning. Arbeta degen ca 10 minuter med degkrokar el. i assistent. Tillsätt saltet efter 4-5 minuter. Låt degen vila under bakduk i bunken ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig någon minut. Dela den i fyra lika stora bitar och forma till limpor. Lägg på bakplåt och pensla med olivolja på sidorna. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. De ska låta lite ihåliga när man knackar på dem. Låt svalna helt på galler.
portioner/st.
Steg 1, fördeg
50 gram /25 gram jäst
1 liter/0,5 liter kallt vatten
13 dl 780g/390g vetemjöl special
3 dl 195gr/97,5g durumvete
Steg 2, huvuddeg
2 msk/ 1 msk olivolja
12 dl 720g/360g vetemjöl special
4 tsk/2tsk havssalt el vanligt salt
Ugn 175 grader i ca 30-40 minuter
GÖR SÅ HÄR
1. Steg 1, fördeg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt vetemjöl special och durumvete. Täck över bunken väl, gärna med både plastfilm och bakduk. Låt stå på dragfri plats 1-2 timmar eller till nästa dag.
2. Steg 2, huvuddeg: Rör i olivolja i fördegen. Tillsätt vetemjöl special lite i taget under omrörning. Arbeta degen ca 10 minuter med degkrokar el. i assistent. Tillsätt saltet efter 4-5 minuter. Låt degen vila under bakduk i bunken ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig någon minut. Dela den i fyra lika stora bitar och forma till limpor. Lägg på bakplåt och pensla med olivolja på sidorna. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. De ska låta lite ihåliga när man knackar på dem. Låt svalna helt på galler.
Visningar: 250
Inlagt 2012-11-18 21:40:47

