Receptbeskrivning
Fläderblomssaft
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläderblomssaft
Ingredienser:
ca 30-35 blomklasar
3 st citroner
1½ l vatten
1½ kg socker
50 g citronsyra
Plocka blomklasarna och skölj dom under vatten för att få bort eventuella små kryp. Lägg dom i en stor rostfri kastrull. Skiva citronerna tunt och lägg ihop med blomklasarna.
Koka upp vattnet och häll i socker och citronsyra. Rör runt tills sockret har lösts upp. Häll den varma blandningen över blomklasarna och citronerna. Rör om lite. Lägg på lock och låt stå i 3 dygn. Rör gärna om några gånger under tiden.
Häll upp på väl rengjorda flaskor. Denna satsen räcker till ca 2 ½ liter.
Ingredienser:
ca 30-35 blomklasar
3 st citroner
1½ l vatten
1½ kg socker
50 g citronsyra
Plocka blomklasarna och skölj dom under vatten för att få bort eventuella små kryp. Lägg dom i en stor rostfri kastrull. Skiva citronerna tunt och lägg ihop med blomklasarna.
Koka upp vattnet och häll i socker och citronsyra. Rör runt tills sockret har lösts upp. Häll den varma blandningen över blomklasarna och citronerna. Rör om lite. Lägg på lock och låt stå i 3 dygn. Rör gärna om några gånger under tiden.
Häll upp på väl rengjorda flaskor. Denna satsen räcker till ca 2 ½ liter.
Visningar: 215
Inlagt 2012-11-18 21:42:54

