Receptbeskrivning
Viltgryta
Ingredienser
för
3 kg viltkött, älg eller hjort (bog/innanlår)
0.5 kg blandade bönor (sväller till 1 kg efter blÃ
1 kg färsk svamp
1 st gul lök
2 dl färska lingon
100 g persilja
1 l buljong
2 dl grädde
2 l vatten
20 st enbär
4 msk dijonsenap
0.5 kg blandade bönor (sväller till 1 kg efter blÃ
1 kg färsk svamp
1 st gul lök
2 dl färska lingon
100 g persilja
1 l buljong
2 dl grädde
2 l vatten
20 st enbär
4 msk dijonsenap
Beskrivning
1. Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 minuter och blanchera bakpartibitarna i 30 sekunder. Lägg sedan köttet åt sidan.
2. Skala och hacka löken. Koka ihop buljongen, senapen, löken och grädden med enbären och vattnet i 10 minuter. Red sedan såsen med maizena.
3. Koka upp två kastruller med vatten. Skär chaminjonerna i grova bitar och koka dem i den ena kastrullen hastigt. Ta sedan upp dem ur vattnet. Koka bönorna i den andra kastrullen tills de blir tuggvänliga och ta sedan upp dem ur vattnet.
4. Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Hacka persilja och strö över. Servera med potatis och eventuellt lingon eller svartvinbärsgelé.
2. Skala och hacka löken. Koka ihop buljongen, senapen, löken och grädden med enbären och vattnet i 10 minuter. Red sedan såsen med maizena.
3. Koka upp två kastruller med vatten. Skär chaminjonerna i grova bitar och koka dem i den ena kastrullen hastigt. Ta sedan upp dem ur vattnet. Koka bönorna i den andra kastrullen tills de blir tuggvänliga och ta sedan upp dem ur vattnet.
4. Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Hacka persilja och strö över. Servera med potatis och eventuellt lingon eller svartvinbärsgelé.
Visningar: 913
Inlagt 2012-01-02 14:25:09

