Receptbeskrivning
Knäck i mikron
Ingredienser
för
ingredienser
1 dl strösocker 1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 msk smör eller margarin
2 msk skalad, hackad mandel
Beskrivning
Blanda socker, grädde och sirap i en skål som tål mikrovågsugn och som rymmer minst 2-3 liter (för 30 st).
Ställ in skålen i mikron på 750 W och koka ca 8 minuter eller tills temperaturen är ca 125˚C.
Rör ner mandeln och matfettet i smeten. Fördela smeten i knäckformar.
Förvara svalt.
Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
Ställ in skålen i mikron på 750 W och koka ca 8 minuter eller tills temperaturen är ca 125˚C.
Rör ner mandeln och matfettet i smeten. Fördela smeten i knäckformar.
Förvara svalt.
Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
Visningar: 356
Inlagt 2012-11-19 22:07:02

