Receptbeskrivning
Viltgryta
Jonna Lindahl via Ica.se
Ingredienser
för
3 kg viltkött
3 gula lökar
bönor
1 svamp
2 lingon
100 g persilja
1 l buljong
2 dl grädde
maizena majsstärkelse
2 l vatten
20 enbär
salt
vitpeppar
4 msk dijonsenap
3 gula lökar
bönor
1 svamp
2 lingon
100 g persilja
1 l buljong
2 dl grädde
maizena majsstärkelse
2 l vatten
20 enbär
salt
vitpeppar
4 msk dijonsenap
Beskrivning
Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 min, bakpartibitarna blancheras, dvs doppas i kokande vatten i 30 sekunder. När köttet är klart lägg det åt sidan.
Gryta:
Koka ihop buljong, senap, gul lök, grädde med enbären och vatten i 10 min. Red såsen med maizena.
Dela champinjoner i kvartar. Koka dom i 30 sekunder. Koka bönorna i saltat vatten, tills dom blir tuggvänliga.
Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon.
Hacka persilja och strö över. Vill du ha grytan mer barnvänlig, så rör i 1/2 dl brun farin.
Gryta:
Koka ihop buljong, senap, gul lök, grädde med enbären och vatten i 10 min. Red såsen med maizena.
Dela champinjoner i kvartar. Koka dom i 30 sekunder. Koka bönorna i saltat vatten, tills dom blir tuggvänliga.
Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon.
Hacka persilja och strö över. Vill du ha grytan mer barnvänlig, så rör i 1/2 dl brun farin.
Visningar: 548
Inlagt 2012-01-02 14:23:15

