Receptbeskrivning
Sockerkaka, grundrecept
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
matfett och ströbröd till formen
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
matfett och ströbröd till formen
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
3. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
3. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
Visningar: 606
Inlagt 2012-11-20 16:50:48

