Receptbeskrivning
Äppelkaka i långpanna
Ingredienser
för
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smör, smält
0.75 dl strösocker
2 msk kanel
1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smör, smält
0.75 dl strösocker
2 msk kanel
1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.
3. Blanda socker och kanel i en stor plastpÃ¥se. Lägg ner äppelÂklyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.
2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.
3. Blanda socker och kanel i en stor plastpÃ¥se. Lägg ner äppelÂklyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.
Visningar: 526
Inlagt 2012-11-20 20:16:23

