Receptbeskrivning

Leilas goda kladdkaksmuffins

Ingredienser för
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
vispgrädde och färska bär till servering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. 4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. 6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. 7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. 8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Visningar: 138
Inlagt 2012-11-20 23:12:55