Receptbeskrivning

Pepparkaksdeg

Ingredienser för
3 dl sirap
2 dl socker
300 g smör
850 g vetemjöl
3 ägg
1 msk kanel
1 msk nejlikor
1 msk ingefära
5 g bikarbonat
6 dl florsocker
1 dl äggvita
1 msk citronsaft


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. PepparkaksdegKoka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.
2. Rör ner ägg, kanel, nejlikor och ingefära. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, lite i taget. Låt pepparkaksdegen stå kallt, gärna till nästa dag.
3. Sätt ugnen på 225grader. Kavla ut din pepparkasdeg så tunt som möjligt på bakplåtspapper. Ta ut pepparkakor med mått eller sporre. Dra över bakplåtspapperen till kalla plåtar. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt kallna helt.
4. Kristyr till pepparkakor och pepparkakshusVispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft till kristyren med elvisp. Vispa länge och väl, då blir kristyren snövit och fast. Spritsa kristyren på pepparkakorna. Det gör du enklast genom att använda engångssprits. Du kan också rulla en strut av smörpapper. Tips: Ställ ut varma plåtar på balkongen eller annat kallt ställe, så kallnar de snabbt mellan varven.

Visningar: 487
Inlagt 2012-11-22 08:05:33