Receptbeskrivning

Morotspannkaka med bacon

Ingredienser för
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 paket bacon
2 potatisar
2 morötter
0.5 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
rårörda lingon


  40 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken.

Klipp bacon i strimlor i en smord långpanna.
Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv potatisar och morötter grovt.
Ansa och skär purjolök i tunna skivor.
Blanda ner grönsakerna i smeten.
Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen till 200°C.

Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt.
Ställ in i ugnen 25–30 minuter.
Servera pannkakan med rårörda lingon.

Visningar: 226
Inlagt 2012-11-24 09:53:35