Receptbeskrivning
Ingredienser för
ingredienser
deg
3 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk tacokrydda
1 dl vatten
2 dl crème fraiche (paprika, chili)
250 g körsbärstomater
2.5 dl riven ost


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Hacka samman matfettet skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
Bryn köttfärsen i matfettet. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
Fyll pajskalet med färsfyllningen.  Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera pajen med sallad.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och crème fraichen.
Gör glutenfri: Gör pajbotten med glutenfri pajmix eller köp färdiga glutenfria bottnar.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri kvarg. Använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut kvargen och crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Krydda med paprika- och chilipulver. Uteslut osten.

Visningar: 159
Inlagt 2012-11-25 21:55:59