Receptbeskrivning

Kycklingburgare med mangodressing och klyftpotatis

Ingredienser för
1.5 st vitlöksklyfta(or)
2.5 röd chilifrukt
0.5 koriander
1 st lime
2 tsk japansk soja
0.5 tsk svartpeppar
1.25 tsk salt
olivolja
2.5 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
0.5 tsk sambal oelek
salt och peppar
4 st hamburgerbröd
salladsblad
olivolja
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär 1 kg potatis i klyftor med skalet på. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med 2 st hackade salladslökar, 2- 3 cm urkärnad chili, 1 ½ vitlöksklyfta, ½ kruka koriander. Tillsätt rivet skal från 1 lime och saft från ¾ av limen, 2 tsk japansk soja, ½ tsk svartpeppar från kvarn och 1 ¼ tsk salt. Mixa ihop ordentligt och forma 4 st burgare. Smörj in händerna med lite olivolja så går det lättare att forma färsen.(Du kan självklart använda färdig kycklingfärs om du vill)3. Hetta upp en panna med lite olja och en klick smör. Stek burgarna på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta ut potatisen när det återstår ca 20 min av tiden. Gör plats för kycklingburgarna och låt dem bli klara i ugnen tillsammans med potatisen.Eller lägg dina burgare på grillen om du hellre vill det.4. Dressing- Blanda 2 ½ dl yoghurt med 2 msk mango chutney och ½ tsk sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.5. Skär 2 st tomater och 1 rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.6. Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.Recept och foto: Mari Bergman

Visningar: 339
Inlagt 2012-11-24 18:55:56