Receptbeskrivning
Snabba färsfyllda auberginer
Ingredienser
för
4 st aubergine
400 g köttfärs
2 msk persilja
2.5 tsk curry
2 st gul lök(ar)
1 st kelda gräddsås
1 dl ost riven
salt och peppar
400 g köttfärs
2 msk persilja
2.5 tsk curry
2 st gul lök(ar)
1 st kelda gräddsås
1 dl ost riven
salt och peppar
Beskrivning
1. Dela och gröp ur auberginen och skär köttet i tärningar.
2. Stek tärnad aubergin och lök i smör några minuter. Ta upp grönsaksfräset och stek köttfärsen med curry tills den blir smulig. Salta och peppra. Rör ner grönsakerna och såsen.
3. Låt allt koka ihop några minuter. Fyll auberginehalvorna med färsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter i ca 200 grader.
4. Strö över persilja och servera med sallad och bulgur.
Näringsvärde per portion:
Energi: 365 kcal
Kolhydrater: 28 g
Protein: 30 g
Fett: 15 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 30 E%
Protein: 33 E%
Fett: 37 E%
2. Stek tärnad aubergin och lök i smör några minuter. Ta upp grönsaksfräset och stek köttfärsen med curry tills den blir smulig. Salta och peppra. Rör ner grönsakerna och såsen.
3. Låt allt koka ihop några minuter. Fyll auberginehalvorna med färsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter i ca 200 grader.
4. Strö över persilja och servera med sallad och bulgur.
Näringsvärde per portion:
Energi: 365 kcal
Kolhydrater: 28 g
Protein: 30 g
Fett: 15 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 30 E%
Protein: 33 E%
Fett: 37 E%
Visningar: 617
Inlagt 2012-01-02 14:19:00

