Receptbeskrivning

GI-kladdkaka

Ingredienser för
100 g osaltat smör
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 st ägg
1 st vaniljstång
1 msk kakao
vispgrädde
hallon


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.

2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.

3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.

4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.

5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.


Foto: Sara Ringstr?m/Aftonbladet

Visningar: 657
Inlagt 2012-11-25 21:08:52