Receptbeskrivning
GI-kladdkaka
Ingredienser
för
100 g osaltat smör
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 st ägg
1 st vaniljstång
1 msk kakao
vispgrädde
hallon
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 st ägg
1 st vaniljstång
1 msk kakao
vispgrädde
hallon
Beskrivning
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.
Foto: Sara Ringstr?m/Aftonbladet
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.
Foto: Sara Ringstr?m/Aftonbladet
Visningar: 657
Inlagt 2012-11-25 21:08:52

