Receptbeskrivning
Saffranstårta med mandelbotten
Ingredienser
för
150 g sötmandel
1.5 dl florsocker
2 tsk mald kanel
3 st äggvitor
0.5 saffran (1/2 krm)
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl florsocker
0.5 tsk stött kardemumma
lätt tinade hallon
1.5 dl florsocker
2 tsk mald kanel
3 st äggvitor
0.5 saffran (1/2 krm)
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl florsocker
0.5 tsk stött kardemumma
lätt tinade hallon
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda finstött saffran och grädde.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Smörj formen.
5. Finhacka mandeln med socker och kanel i matberedare eller mal den i mandelkvarn och blanda med socker och kanel.
6. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner mandelsockret.
7. Bred ut smeten i formen.
8. Grädda på andra falsen nerifrån ca 25 minuter.
9. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
10. Tillsätt kardemumman.
11. Vispa saffransgrädden och vänd ner i äggsmeten.
12. Bred ut smeten jämnt på den kalla mandelbottnen.
13. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar.
14. Har den stått länge i frysen bör den tempereras en stund före servering. Garnera med lätt tinade hallon.
2. Blanda finstött saffran och grädde.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Smörj formen.
5. Finhacka mandeln med socker och kanel i matberedare eller mal den i mandelkvarn och blanda med socker och kanel.
6. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner mandelsockret.
7. Bred ut smeten i formen.
8. Grädda på andra falsen nerifrån ca 25 minuter.
9. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
10. Tillsätt kardemumman.
11. Vispa saffransgrädden och vänd ner i äggsmeten.
12. Bred ut smeten jämnt på den kalla mandelbottnen.
13. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar.
14. Har den stått länge i frysen bör den tempereras en stund före servering. Garnera med lätt tinade hallon.
Visningar: 1005
Inlagt 2012-11-26 22:08:06

