Receptbeskrivning

Saffranstårta med mandelbotten

Ingredienser för
150 g sötmandel
1.5 dl florsocker
2 tsk mald kanel
3 st äggvitor
0.5 saffran (1/2 krm)
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl florsocker
0.5 tsk stött kardemumma
lätt tinade hallon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda finstött saffran och grädde. 3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 4. Smörj formen. 5. Finhacka mandeln med socker och kanel i matberedare eller mal den i mandelkvarn och blanda med socker och kanel. 6. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner mandelsockret. 7. Bred ut smeten i formen. 8. Grädda på andra falsen nerifrån ca 25 minuter. 9. Vispa äggulor och florsocker pösigt. 10. Tillsätt kardemumman. 11. Vispa saffransgrädden och vänd ner i äggsmeten. 12. Bred ut smeten jämnt på den kalla mandelbottnen. 13. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar. 14. Har den stått länge i frysen bör den tempereras en stund före servering. Garnera med lätt tinade hallon.

Visningar: 325
Inlagt 2012-11-27 04:33:49