Receptbeskrivning
Äppelpaj
Ingredienser
för
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
kanel
4 dl skivat äpple
3 dl vetemjöl
1 dl socker
kanel
4 dl skivat äpple
Beskrivning
Jag brukar byta ut 1,5 dl vetemjöl mot havregryn
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela
smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att
det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna,
strö över kanel och sockra lite lätt. Smula sedan mjölblandningen över
äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela
smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att
det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna,
strö över kanel och sockra lite lätt. Smula sedan mjölblandningen över
äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Visningar: 120
Inlagt 2016-04-06 07:40:02

