Receptbeskrivning
Rosmarinstekt majskycklingbröst med svamprisoni
Ingredienser
för
4 st majskycklingbröst
1 rosmarin
2 st vitlöksklyftor
500 risonipasta
1 st rödlök
200 blandad svamp
3 msk persilja
olivolja
smör
salt och svartpeppar
15 cl olivolja
0.5 dl äppelcidervinäger
0.5 st rödlök
1 dl kalamataoliver
socker
salt och svartpeppar
1 rosmarin
2 st vitlöksklyftor
500 risonipasta
1 st rödlök
200 blandad svamp
3 msk persilja
olivolja
smör
salt och svartpeppar
15 cl olivolja
0.5 dl äppelcidervinäger
0.5 st rödlök
1 dl kalamataoliver
socker
salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Vänd kycklingbrösten i olivolja och den finhackade rosmarinen. Bryn i stekpanna med vitlök och baka klart i ugn, 130°C i ca 12-14 min.
2. Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
3. Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
4. Blanda olivoljan och äppelcidervinägern. Tillsaätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. Bland väl och smaka av med salt, socker och svartpeppar.
5. Arrangera risonipastan med kycklingbröstet på tallriken. Skeda vinegretten runt. Garnera gärna med färska örter, alt. ruccola. Hyvla parmesan på toppen.
2. Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
3. Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
4. Blanda olivoljan och äppelcidervinägern. Tillsaätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. Bland väl och smaka av med salt, socker och svartpeppar.
5. Arrangera risonipastan med kycklingbröstet på tallriken. Skeda vinegretten runt. Garnera gärna med färska örter, alt. ruccola. Hyvla parmesan på toppen.
Visningar: 687
Inlagt 2012-01-02 14:40:33

