Receptbeskrivning
Cheesecake hallon
Ingredienser
för
Pajdeg
12 st digestivekex 75 g smör
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Beskrivning
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en
pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan
fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner
cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i
pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.
pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan
fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner
cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i
pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.
Visningar: 242
Inlagt 2013-01-23 17:42:14

