Receptbeskrivning
Ingredienser för
Pajskal
125 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning
200 g laxfilé
1 frp bladspenat färsk
1 dl pinjenötter
200 g cocktailtomater
3 st ägg
3 dl gräddfil
2 dl ost, riven


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
Ta fram smöret och skär i mindre bitar. Häll mjölet i en bunke och rör
om. Lägg i smöret. Låt det ligga en stund så att smöret blir rumsvarmt
om det inte redan är det så blir det lättare att få till en deg.
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller elvisp och arbeta
ihop till en jämn och fin pajdeg. Om du gör varianten med kesella (ta 75 gr smör och 0,75 dl kesella), tillsätt den och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30
minuter.

2. Skär laxen i små kubar (och se till att inga ben är kvar!). Fräs
lax med smör i en stor stekpanna och rör ner bladspenaten. Salta och
peppra.

3. Blanda ägg och gräddfil i en skål. Tillsätt lax, spenat,
pinjenötter och riven ost.

4. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
5. Häll fyllningen i pajskalet. Dela cocktailtomater och lägg dem i
pajen. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat (ca 40
minuter).

Visningar: 188
Inlagt 2014-04-21 11:42:42