Receptbeskrivning

Hallonglasspaj

Ingredienser för
15 st digestivekex smulade
125 g smör smält
0.5 dl vit sirap
citronmeliss
0.5 l hallon
1 dl florsocker
0.5 l hallon
1 dl hallonsaft outspädd
1 kesella
2 dl vispgrädde
3 st äggula(or)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda kexsmulorna, sirapen och det smälta matfettet. Tryck ut degen i en pajform.

2. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt.

3. Mosa hallonen. Blanda med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten.

4. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar.

5. Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.


Visningar: 456
Inlagt 2012-11-29 08:29:29