Receptbeskrivning

Fisk med ajvar och räkor

Ingredienser för
600 g hokifilé
2 dl lättcrème fraiche
1 dl ajvar relish
70 bladspenat
150 räkor
salt och peppar
ris
haricots verts


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tina fisken om den är fryst och torka den torr. Skär den i bitar.
Vispa ihop crème fraiche och ajvar i en låg panna. Koka upp och lägg i fisken. Sjud på svag värme ca 5 minuter under lock. Vänd ner spenaten och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Strö över räkorna. Servera fiskpannan med ris och haricots verts.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på aivar relish. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Denna rätt är nyckelhålsmärkt om man använder kolja och hoki, men inte om man använder lax

Visningar: 404
Inlagt 2012-01-02 16:03:41